Confidenţialitate

Cătălin Ivan, eurodeputat PSD: L. Dragnea a suspendat o şedinţă la partid ca să vadă „Suleyman Magnificul”

Despre doamna premier desemnat, Viorica Dăncilă, europarlamentarul PSD Cătălin Ivan spune că ar fi o „catastrofă”. Mesajele au fost transmise într-un text publicat de politician pe pagina sa de Facebook în ajunul ședinței Comitetului Executiv PSD, în care ar trebui stabiliți miniștrii din Cabinetul Dăncilă.

 

Europarlamentarul social-democrat Cătălin Ivan, aflat în conflict cu Liviu Dragnea, susține că nu l-a analizat cu prea multă atenție pe șeful său de partid de-a lungul anilor. Acum, însă, sugerează că privește într-o altă lumină o serie de întâmplări.

„Ne-am amuzat când a suspendat o şedinţa la partid ca să vadă Suleiman Magnificul. Văzându-i însă evoluţia, acel moment capătă o simbolistica nouă. După criza Shhaideh a urmat criza Plumb şi Shhaideh, apoi criza Carmen Dan şi acum catastrofa Dăncilă. Concluzia este că filmul Suleiman Magnificul ar trebui interzis pentru că, pe fondul lipsei de cultură, poate crea monştri.” Cătălin Ivan, mesaj publicat pe Facebook

Politicianul a mai scris că, treptat, Liviu Dragnea a ajuns să dețină controlul în aproape toate instituțiile statului.

„Recunosc că nu l-am privit niciodată cu atenţie pe Liviu Dragnea. Am considerat că am multe alte lucruri mai importante de făcut decât să-l analizez, să încerc să înţeleg ce urmăreşte, să-i anticipez planurile. Această indiferenţă a tuturor, mai ales a liderilor importanţi ai partidului, ne costă acum foarte scump. A ştiut să se facă util, să îşi facă loc discret, cu răbdare, să exploateze slăbiciunile celor din jur … şi am ajuns aici, cu el controlând aproape toate instituţiile importante ale statului.” Cătălin Ivan, mesaj publicat pe Facebook

„Suleyman Magnificul”, un serial istoric, produs în Turcia, prezintă aspecte din viața sultanului otoman Soliman I. Serialul a fost difuzat și în Republica Moldova.