Confidenţialitate

Cătălin Drulă, despre Pilonul II de pensii: PSD-iștilor le lucesc ochii după acești bani de 10-15 ani | VIDEO

Marcel Ciolacu nu a făcut nimic până acum. Doar a vorbit”, a spus Cătălin Drulă la Europa FM, în emisiunea „Piața Victoriei” moderată de Tudor Mușat. Președintele USR a spus marți despre Marcel Ciolacu că „(n.r. grija pentru oameni) Este ultimul lucru care îl preocupă și asta se vede cel mai bine acolo cu IT-ul, unde au luat peste noapte măsura de a introduce impozitul”.

Cătălin Drulă, despre eliminarea contribuțiilor la Pilonul II pentru IT-iști: „O formă de lipsă de grijă față de viitor”

„L-am văzut pe domnul Boc care a zis că este o mare greșeală. Eu înțeleg, o mare greșeală pot să spun eu din opoziție. Domnul Boc, care este la putere, și mare lider PNL nu trebuie doar să spună, ci ar trebui să și facă ceva pentru că altfel Marcel Ciolacu nu ar putea lua aceste măsuri fără voturile PNL.

Dar aici mai este ceva foarte pervers: faptul că a introdus în același timp eliminarea contribuțiilor la Pilonul II pentru acești IT-iști. Adică cumva oamenii ar trebui să și le ceară special. E o formă de lipsă de grijă față de viitor”, a spus Cătălin Drulă despre premierul României Marcel Ciolacu.

Cătălin Drulă, despre Pilonul II de pensii: „De 10 ani, de 15 ani PSD-iștilor le lucesc ochii după acești bani”

„Asta este forma supremă de iresponsabilitate și de atac la viitorul acestei țări. Gândiți-vă că despre Pilonul I era evident că este nesustenabil, pentru că Pilonul II s-a introdus prin 2004 sau 2005 – acum 20 de ani era evidentă această tendință că va nevoie de pensie pe bază de acumulare. Și de atunci, de 10 ani, de 15 ani PSD-iștilor le lucesc ochii după acești bani. Deja au devalizat o parte din sistem pentru că pe cei din construcții și agricultură – 500.000 de contribuții – le-au scos în modul acesta anul trecut”, a spus Cătălin Drulă.

Cătălin Drulă: „Aici vine perversiunea: este o devalizare a unui sistem care trebuie să funcționeze ca un tot”

„La fel cum Pilonul I funcționează pentru toți angajații și Pilonul II trebuie să funcționeze la fel, pentu că înseamnă că le garantează oamenilor și acestui stat că peste 20 ani nu va fi în situația să aibă o uriașă problemă socială, dar lor nu le pasă de lucrurile astea.

Le pasă de aici și acum și mai mult de atât – le pasă de această foame de bani, de drojdia pe care au ajuns pentru că strigă de peste – tot toate aceste mafii care sunt în jurul programelor de la PNDL (acest Anghel Saligny) – știți că acolo e un deficit de vreo 3-4 miliarde de lei care trebuie puse în buget mâine, dar nu există.

Sunt și proiecte bune făcute acolo, dar sunt și proiecte făcute de mici Dumnezei ai achizițiilor de partid care bat cu pumnul în masă”, a spus Cătălin Drulă.

Urmărește aici întreaga emisiune „Piața Victoriei” cu Tudor Mușat și Cătălin Drulă

Sursa foto: Europa FM

Citește și: USR și „Forța Dreptei” vor ataca la CCR pachetul noilor măsuri fiscale | AUDIO