Confidenţialitate

USR și „Forța Dreptei” vor ataca la CCR pachetul noilor măsuri fiscale | AUDIO

USR și „Forța Dreptei” anunță că vor ataca la Curtea Constituțională pachetul privind creșterea și introducerea unor taxe – pentru care Cabinetul Ciolacu își asumă răspunderea marți, 26 septembrie 2023, la ora 18:00.

Liderul partidului „Forța Dreptei”, Ludovic Orban: „Principala preocupare a PSD-iștilor și a PSD-iștilor travestiți a fost aceea de a da în cap românilor care își câștigă cinstit existența”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Deși au promis că nu vor crește nicio taxă, niciun impozit, nicio contribuție principala preocupare a PSD-iștilor și a PSD-iștilor travestiți a fost aceea de a da în cap românilor care își câștigă cinstit existența din activități economice, din profesii liberale”, a spus Ludovic Orban.

Cătălin Drulă: „Vom depune sesizarea la Curtea Constituțională”

Liderul USR, Cătălin Drulă, spune că, în sesizarea la CCR vor fi trecute şi observaţiile experţilor din Ministerul Justiţiei privind aceste măsuri ale guvernului, pe care ministrul Alina Gorghiu le-a ignorat şi a emis un aviz favorabil pentru propunerea legislativă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Motive ignorate de ministrul Alina Gorghiu, care în contra experților din propriul său Aparat a dat un aviz favorabil. Vom depune sesizarea la Curtea Constituțională cu motive ale experților din USR, din Forța Dreptei, dar le vom adăuga chiar și pe cele ale Ministerului Justiției.

Dacă un om politic, Alina Gorghiu, pentru a-și sprijini șeful Marcel Ciolacu a trecut peste argumentele de neconstituționalitate noi nu vom face acest lucru și le vom pune pe masa judecătorilor Curții Constituționale”, a spus Cătălin Drulă.

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc în plen comun, de la ora 18:00, pentru asumarea răspunderii Guvernului pentru pachetul de măsuri fiscale.

Sursa colaj foto: Captură foto / Video USR, Inquam Photos / Justinel Stavaru

Citește și: Marcel Ciolacu își asumă marți în Parlament noile măsuri fiscale. Analistul financiar Bogdan Glăvan: Populația va suporta majorarea taxelor pentru firme | AUDIO