Confidenţialitate

Cătălin Drulă, despre lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeș – Turda: La 1 decembrie, este gata | VIDEO

Cătălin Drulă, invitatul lui Tudor Mușat în emisiunea „Piața Victoriei”, a fost întrebat de unul dintre ascultătorii Europa FM care este stadiul proiectului autostrăzii Sebeș-Turda, lotul 2, care ar fi trebui să fie dată în folosință în 2015. Vicepreședintele USR-PLUS a declarat că la data de 1 decembrie 2021 se va face inaugurarea și, astfel, autostrada va fi completă. Drulă amintește că este vorba despre un contract semnat în „2014 sau 2015”„idee a lui Ponta, cred” – pentru care s-a scos la licitație un studiu slab, motiv pentru care construcția autostrăzii a durat mai mult decât s-a prevăzut inițial: „șapte ani în loc de doi”.

„Sebeș-Turda, lotul 2, se finalizează anul acesta. La 1 decembrie este data de inaugurare. Ceea ce înseamnă că vom avea o autostradă completă: sunt cei 29 de kilometri care lipsesc. Este un contract semnat în 2014 sau 2015, pe repede înainte. A fost o idee a lui Ponta, cred, în 2013, să-și lege numele de un proiect, dar a scos un studiu slăbuț la licitație. Actualizat în trei luni de la drum expres la autostradă, iar o parte de întârzieri sunt consecința acestui fapt”, a spus Cătălin Drulă la Europa FM.

„De ce durează șapte ani în loc de doi ani? Pentru că lansezi o licitație pe o documentație proastă în care nu apar problemele din teren, nu apare că o bretea trece printr-o groapă de gunoi, nu ai făcut exproprieri, nu ai avize de relocări, de utilități, adică nu ai nimic pregătit. Și apoi constructorul intră în teren și începe să se dea cu capul de ele și să se lovească de birocrație. Suprapus peste un management lax al proiectului în perioada guvernărilor PSD 2017 – 2019, dar și peste probleme financiare ale firmei grecești care lucrează acolo, ajunge să dureze un proiect șapte ani în loc de doi”, a explicat pentru Europa FM vicepreședintele USR-PLUS.

Cătălin Drulă: „Avem și exemplul opus, de 10 kilometri lângă Târgu Mureș, care s-au construit într-un an și jumătate”

„Avem și exemplul opus – se va inaugura tot la 1 decembrie, probabil, sau în săptămânile următoare – o porțiune de 10 kilometri, dintre care 5 kilometri de autostradă și 5 kilometri de drum de legătură, de care se ocupă o firmă austriacă, lângă Târgu Mureș. Prima dată s-a băgat buldoexcavatorul în teren în iulie 2020 și acum se termină, deci a durat un an și jumătate și este gata. Pentru că a fost totul făcut înainte și oamenii au putut să se concentreze pe lucrare”, a mai spus vicepreședintele USR-PLUS.

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Florin Cîțu, după întâlnirea PNL-USR: „Am agreat să refacem coaliția. Premierul este de la PNL, dar nu s-a discutat despre un nume”