Confidenţialitate

Cătălin Cherecheș se poate întoarce la Primăria Baia Mare

Acuzat de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată și complicitate la infracțiunea de evaziune fiscală, toate în formă continuată, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș se poate întoarce la Primărie. Acestuia i s-a ridicat măsura interzicerii executării artributiilor de primar, printr-o decizie a Curții de Apel Cluj. Decizia vine la un an de la momentul reținerii sale de către procurorii DNA.

Curtea de Apel Cluj a decis astăzi printr-o sentință publică, să admită contestația lui Cătălin Cherecheș, primarul ales al Municipiului Baia Mare, vizând interzicerea exercitării atribuțiilor de primar.

Acesta este inculpat și judecat într-un dosar de corupție pentru luare de mită în formă continuată, fiind reținut de procurorii DNA în 26 aprilie 2016.

După aproape un an de zile, timp în care acesta a fost în arest și arest la domiciliu, ulterior sub control judiciar, prin sentință de astăzi i s-a ridicat interdicția de a-și exercită atribuțiile de primar și de a luă contact cu cei patru martori din dosarul în cauza și anume martorii Pop Camelia Ecaterina, Mureșan Lia Augusta, Niculae Mircea și Rusu Adrian – obligație impusă în temeiul art. 215 alin. 2 lit. d din Codul de procedură penală.

Cătălin Cherecheș rămâne în continuare sub control judiciar dar își poate relua atribuțiile, acesta anunțând pentru miercuri o conferința de presă în care va prezenta măsuri urgente privind eficientizarea activității administrației publice locale.