Confidenţialitate

Cât va costa carnea de miel, anul acesta? Ministrul Agriculturii spune că va fi un preț decent. Florin Barbu propune plafonarea adaosului la toate alimentele românești | AUDIO

Ministrul Agriculturii spune că pregătește o lege prin care să se plafoneze adaosul la toate produsele agroalimentare românești. Florin Barbu susține că acestea au un adaos foarte mare, comparativ cu cele din import.

Ministrul afirmă că măsura prin care Guvernul a plafonat adaosurile la anumite produse de bază a dat rezultate, iar prețurile sunt acum mai mici.

”Lucrez deja la o lege pe care o vom depune în Parlamentul României privind plafonarea la toate produsele agroalimentare românești. De ce? Este o practică comercială neloială ca produsele realizate de către producătorii și procesatorii români să aibă un adaos comercial foarte mare la raft, iar produsele care vin din import au un ados comercial mai mic. Și bineînțeles, consumul este mai mare la produsele care vin din import și practic pe fermierii și procesatorii noștri îi dezavantajează”, a spus ministrul Agriculturii în emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prezent la emisiunea Insider Politic de la Prima TV realizată de Sebastian Zachmann, ministrul Barbu nu a putut aprecia cât va costa un kilogram de carne de miel anul acesta. Acesta susține însă că prețul nu va crește foarte mult comparativ cu anul trecut.

“Eu nu pot să dau un preț estimat pentru că vreau să fie o piață corectă a vânzării cărnii de miel în perioada sărbătorilor pascale. Eu sunt sigur și  din discuțiile pe care le am cu fermierii, mi-au spus foarte clar că vor avea un preț decent astfel încât să poată să-și scoată cheltuielile și, bineînțeles, să aibă și ei un mic profit pentru că toată lumea muncește pentru acest lucru. Dar, în primul rând să poată să-și acopere cheltuielile și costurile pe care le-au avut cu partea de zootehnie în sectorul ovin”, a spus ministrul Florin Barbu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Shutterstock