Cât costă un kilogram de carne de miel

Sărbătorile Pascale pun pe masă, tradițional, friptură de miel.

 

Kilogramul de carne de miel costă în piețele din țară între 7 și 25 de lei, in timp supermarketurile au prețuri ceva mai piperate care ajung pana la 30 de lei.

 

Dacă preferați să faceți totul în casă, mielul viu costă la poarta crescătorilor 10 lei/kilogramul.

 

Prețurile cărnii miel sunt similare, sau chiar mai mici decât cele de anul trecut.

 

Spre exemplu, în Bistrița-Năsăud pentru un miel viu, plătim 9-10 lei/kilogram, in timp ce în magazine prețurile incep de la 18 lei – Direcția Sanitar-Veterinară Bistrița estimează ca 40.000 de animale vor fi sacrificate in această perioadă.

 

La Constanța a fost relansat programul Prețul corect la carnea de miel, iar producătorii nu au voie să urce prețul cărnii peste 23 de lei/kilogram.
În Alba, au fost autorizate șapte centre de sacrificare a mieilor care vor funcționa inclusiv sâmbătă, iar examenul sanitar în aceste centre este gratuit. Aici animalele vii se vând cu 10 lei kilogramul, in timp ce în galantar prețul poate să crească până la 25 de lei.

 

În județul Argeș prețurile par să fie aceleași ca anul trecut. În cea mai mare piață din Pitești a fost organizat un spațiu special de unde puteți cumpăra un kilogram de pastramă de baiț cu  22 și 24 de lei kilogramul, in timp ce organele pentru drobul de Paște vă costă 20 de lei kilogramul.
Ceva mai ieftin vor cumpăra cei care locuiesc în județul Harghita, unde kilogramul de miel viu este cuprins între 7 și 12 lei – cam același preț ca anul trecut.

 

La Suceva, kilogramul de miel se vinde cu 20 de lei, iar comercianții nu sunt dispuși să negocieze. Ei au venit în hala special amenajată în Piața Centrală încă de la inceputul săptămânii. Mieii scoși la vânzare au între 10 și 15 kilograme, iar clienții speră ca prețul să scadă sub 20 de lei pe kilogram. Comercianții spun că nu mai pot lăsa la preț pentru că a fost un an secetos și costurile lor au fost mari.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS