Confidenţialitate

David Popovici a fost desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine la Campionatul European de Natație de la Roma

Au fost acordate punctaje în funcție de performanțe. David Popovici a fost desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine, iar cea mai bună sportivă a competiției a fost declarată o înotătoare din Lituania.

Sportivul român David Popovici, despre care cotidianul francez L’Equipe a titrat: „Veni, Vidi, Popovici”, care peste o lună va face 18 ani, dublu medaliat cu aur, a fost desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine.

A scris istorie în competiția europeană de la Roma, stabilind un nou record mondial la proba de 100 de metri liber și câștigând proba de 200 de metri.

Cum nota NBC News în Statele Unite: „un român de 17 ani, cunoscut sub numele de Chlorine Daddy, a devenit cel mai tânăr înotător care a doborât un record mondial individual de la Michael Phelps încoace”.

La feminine, Rūta Meilutytė din Lituania a fost desemnată cea mai bună sportivă a competiției europene.

Miercuri seară, germanul Lukas Maertens a cucerit medalia de aur în proba de 400 m liber în finala din care David Popovici s-a retras, informează presa internaţională.

Lukas Maertens a fost cronometrat în 3:42.50. Medalia a argint a fost obţinută de elveţianul Antonio Djakovic, cu timpul de 3:43.93. Pe ultima treaptă a podiumului a urcat alt german, Henning Muhlleitner (3:44.53).

David Popovici s-a retras după ce se calificase cu al patrulea timp din serii în finala de la 400 m liber.

Citește și: David Popovici donează casca și ochelarii cu care a devenit campion mondial la înot. „Dacă pot ajuta, eu nu stau niciodată pe gânduri”