Confidenţialitate

INS: Numărul căsătoriilor, precum și rata natalității, în scădere în România. Ministrul Familiei: Lucrăm intens la noi măsuri de susținere a familiei | AUDIO

Tot mai puţini români se căsătoresc şi fac copii, potrivit Institutului Național de Statistică (INS). La finalul anului 2023, România înregistra spor natural negativ.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Comparativ cu 2022, când numărul nașterilor a fost cel mai mic din ultimul secol, doar 171.000, cifrele sunt și mai îngrijorătoare în 2023. Anul trecut, în decembrie s-au născut 11.431 copii, mai puţini cu 4,5% faţă de luna noiembrie.

Sporul natural s-a menţinut negativ,  numărul persoanelor decedate fiind de aprape 2 ori mai mare decât cel al născuţilor.

Într-o postare pe Facebook, Ministrul Familiei, Natalia Intotero, spune că se lucrează pentru pregătirea unui cadru legislativ, cu măsuri noi care să susțină familiile pentru creșterea natalității în România.

Potrivit unui raport UNICEF, România oferă unul dintre cele mai lungii concedii de maternitate din lume. Totuși, ratele de natalitate rămân scăzute.

Și căsătoriile au fost mai puține în luna decembrie anul trecut, doar 4.670 de căsătorii, în scădere cu peste 1.000 faţă de luna noiembrie.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: SONDAJ. Peste jumătate dintre antreprenorii români, afectați de scumpirea carburanților și a polițelor auto | AUDIO