Confidenţialitate

Casa Miței Biciclista din București se deschide de azi publicului larg | GALERIE FOTO

Casa Miței Biciclista din București se deschide de azi publicului larg. Reamenajate într-o notă contemporană, saloanele istorice găzduiesc – în fiecare weekend – tururi ghidate, conferințe, concerte, petreceri și o expoziție despre Paris și București. Trecătorii pot admira vitrinele viitoarei braserii, transformate de artistul vizual Dan Perjovschi într-un spațiu de dialog.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primul sezon cultural de La Mița Biciclista a fost inaugurat cu expoziția „Frumusețea unui oraș” de la Pavillon de l’Arsenal Paris și o introducere despre București, pe ritmurile stilului swing al jazz-ului anilor treizeci.

Sursa foto: Europa FM / Manuela Nicolescu

Salonul Miței Biciclista este gata de primit oaspeți

„Mă simt ca la Paris și în această casă mă simt ca la Paris. Este atât de aranjată, de bine refăcută încât ai putea să crezi că ești undeva în Arondismentul 16 sau în Arondismentul 7”, spune Luca Niculescu, fost ambasador la Paris..

Sursa foto: Europa FM / Manuela Nicolescu

Edmond Niculușcă, președintele ARCEN: Vitrinele braseriei găzduiesc un manifest

„Dan Perjovschi transformă de fapt un discurs pe care noi l-am avut ani de zile „Bucureștiul are nevoie de vitrine” într-un proiect cultural. Mesajele – unele dintre ele foarte curajoase – vorbesc mult despre orașul nostru”, a spus Edmond Niculușcă.

Sursa foto: Europa FM / Manuela Nicolescu

Barul, o privire spre viața Miței Biciclista

Vizitatorii sunt așteptați cu băuturi pariziene ediție limitată: Boulevardier, Champs-Elysées sau Martini of France. De altfel, una dintre piesele de rezistență ale casei o reprezintă barul – amenajat de arhitecta Eliza Yokina:

„Barul este un spațiu intim, ca o senzație că am dat la o parte draperia și am văzut puțin din viața Miței Biciclista”, a spus Eliza Yokina.

Sursa foto: Europa FM / Manuela Nicolescu

Edmond Niculușcă: „Săptămână de săptămână organizăm saloane deschise la Mița Biciclista”

Saloanele în care în urmă cu un secol pășeau prinți, diplomați și alți invitați ai Miței au prins un nou contur. Acum putem descoperi povestea lor.

„Săptămână de săptămână organizăm saloane deschise la Mița Biciclista, o serie de conferințe, dialoguri, cu tot felul de oameni din tot felul de domenii care au ca tematică viitorul orașului. În fiecare sâmbătă și duminică: vizite ghidate prin expoziție, vizite prin casă cu istoria casei, istoria cartierului”, a mai spus Edmond Niculușcă.

Sursa foto: Europa FM / Manuela Nicolescu

O librărie specializată în carte dedicată orașului și vieții urbane a fost deschisă la parterul Casei.

Sursa foto: Europa FM / Manuela Nicolescu

Citește și: Franța: Un Citroen din lemn, din 1957, va fi vândut la licitație cu un preț de pornire de 150.000 de euro. Poate circula pe drumurile publice | GALERIE FOTO