Confidenţialitate

Franța: Un Citroen din lemn, din 1957, va fi vândut la licitație cu un preț de pornire de 150.000 de euro. Poate circula pe drumurile publice | GALERIE FOTO

Licitație mai puțin obișnuită în Franța. Un autoturism marca Citroen, confecționat integral din lemn, va fi vândut cu un preț de pornire de 150.000 de euro. Mașina are talon din 1957, a trecut inspecția tehnică și poate circula pe drumurile publice.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Caroseria modelului scos la licitație datează din 1955 și a fost confecționată de dulgherul şi tâmplarul francez Michel Robillard din lemnul unor pomi fructiferi.

De pildă, a fost folosit lemn de nuc pentru aripi, lemn de păr pentru caroserie şi lemn de măr pentru portiere şi portbagaj.

„Este singura maşină confecţionată din lemn din lume în perfectă stare de funcţionare. Este în acelaşi timp un automobil unic, dar şi o operă de artă”, spune agentul de licitații Aymeric Rouillac.

Mașina valorează între 150.000 și 200.000 de euro.

Preţul de vânzare al maşinii este 176.000 de euro, conform estimărilor. Licitaţia va avea loc la Montbazon, o comună din centrul Franţei.

Sursa foto: Twitter / gCMG

Citește și: Fostul șef al IPJ Vaslui s-a pensionat după ce a fost înlocuit pentru că nu a luat concursul pentru postul de adjunct | AUDIO