Carpathian Gold, o companie cu experiență redusă în domeniul exploatării miniere

Carpathian Gold – firma canadiană care a primit licență de exploatare a aurului la Rovina – are o experiență redusă în domeniul exploatării miniere.

Compania are datorii de peste 200 de milioane de dolari și care a obținut numai 2 licențe: în România și Brazilia, potrivit Hotnews.

În plus, acordarea licenței de exploatare la aproximativ 20 de kilometri de Roșia Montană ridică semne de întrebare, în condițiile în care autoritățile române nu au vorbit până acum despre acest subiect.

 

Anuntul privind obtinerea licentei a fost facut chiar de Carpathian Gold saptamana trecută.

Compania este listata pe bursa de la Toronto și, imediat după acest anunt, a avut loc o creștere spectaculoasă a acțiunilor.

Agentia Nationala pentru Resurse Minerale nu a oferit până acum detalii despre acordarea licenței.

Singura exploatare minieră a Carpathian Gold se află în Brazilia, iar activitatea de acolo a creat probleme companiei canadiene, potrivit Hotnews.

In ianuarie 2014, Agentia de Mediu din Brazilia le-a suspendat licenta din cauza unor indundatii puternice care au creat pagube mari asupra exploatarii, iar compania a fost obligata sa efectueze unele lucrari costisitoare de remediere in vederea reluarii operatiunilor de exploatare.

Pe site-urile de specialitate, Carpathian Gold este menționată ca o companie cu datorii și cu risc ridicat din această cauză.

Să mai spunem că este pentru prima dată când Romania acorda o licenta pentru exploatarea metalelor fara implicarea unei companii de stat,

Concesiunea de la Rovina este situata in Muntii Apuseni, la circa 20 de kilometri de Rosia Montana.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS