Carmen Dan: ”Nimeni nu poate acuza Jandarmeria că a aplicat legea”

Într-o declarație de presă, Ministrul de Interne, Carmen Dan, apreciază că jandarmii au aplicat legea și le-a cerut public să confirme că nu au primit niciun fel de ordin din partea ei.  „Da. Am întrerupt ieri concediul şi am făcut asta pentru eu ştiu ce înseamnă responsabilitatea acestei funcţii publice, însă asta nu înseamnă că am intervenit în vreun fel în coordonarea operativă a structurilor care au acţionat aseară”, a ținut să precizeze Carmen Dan.

”Ca o apreciere generală, ceea ce s-a petrecut aseară este grav şi cred că nimeni nu poate acuza Jandarmeria că a aplicat legea. Celor care fac astfel de acuzaţii le cer să explice jandarmilor care au fost răniţi, nu puţini, şi care s-au aflat sau se află pe patul de spital. Acţiunea de aseară nu a fost o dispută între jandarmi şi cetăţenii paşnici care au dorit să protesteze”, a declarat Carmen Dan.

„Jandarmii nu vor răspunde oamenilor politici”

”Instigărilor la violență din ultimele zile i se va răspunde pe măsură.

Nu președintele,ci Parchetul Militar trebuie să se pronunțe în legătură cu legalitatea acțiunilor de aseară.

Dacă acțiuni ca cele de vineri seară ar fi avut loc în fața Palatului Cotroceni, reacția președintelui ar fi fost aceeași?

Prefectul a aprobat ordinul de intervenție în forță, conform legii.

Cer forțelor de ordine să nu se lase intimidate de declarațiile politice, iar pe protestatari îi rog să nu răspundă provocărilor la violență”, a spus Ministrul de Interne, Carmen Dan.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS