Carmen Dan: „Jandarmeria a identificat sute de oameni violenţi – membri ai galeriilor de fotbal”

La 9 zile de la incidentele violente de la protestul din Piața Victoriei, ministrul de Interne, Carmen Dan, a prezentat un raport despre miting.

Ministrul a declarat că Jandarmeria a identificat sute de persoane care au comis violenţe – multe dintre acestea fac parte din galeriile de fotbal.

La Jandarmerie a fost declanțată o verificare internă și au fost identificate 5 situaţii de comitere a unor ABUZURI ale jandarmilor contra persoanelor pașnice – a mai spus aceasta.

Ministrul Carmen Dan și-a început raportul de 90 de pagini asupra evenimentelor de mai bine de o săptămână cu scuze față de cei care au avut de suferit de pe urma violențelor din Piața Victoriei.

Ea a spus că nu are nizio ezitare să prezinte acest document și în fața parlamentarilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul a anunțat că au fost deschise în urma violenţelor de la mitingul din 10 august 21 de dosare penale, dintre care trei cu autor necunoscut.

„Trei persoane au fost arestate, iar două au fost puse sub control judiciar. De-asemenea, au fost aplicate 64 de amenzi contravenționale. Față de acțiunea jandarmilor din date de 10 august, a fost începută o verificare internă și au fost identificate 5 situații de comitere de abuzuri.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Carmen Dan a atribuit declașarea violențelor membrilor unor galerii de fotbal și a susținut că protestatarii pașnici au fost prinși în intervenție pentru că nu s-au delimitat de acțiunile violente .

„Ora 18.48 de minute – ora la care și-au făcut apariția în Piață a primelor persoane cunoscute ca făcând parte din galeriile de fotbal. Agresiunile s-au manifestat individual sau în grupuri organizate, de-a lungul întregului dispozitiv, cu mobilitate crescută, atât în zona de contact, cât și în interiorul masei de participanți, în rândurile doi și trei în adâncime. Acest mod de acțiune a permis agresorilor să folosească primele rânduri de protestatari ca un veritabil scut uman. De-asemnea, manifestanții pașnici au fost reticenți în a se disocia de elementele agresive.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vă reamintim peste 400 de pers au avut nevoie de îngrijiri medicale la incidentele din piața Victoriei din 10 august.

Ministrul Carmen Dan a mai vorbit despre arma furată şi a prezentat un top al manipulărilor, care ar fi avut loc după protest.

Aceata a plecat imediat după ce și-a încheiat declarația, fără a răspunde la întrebări.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS