Cariera lui Prince a început cu albumul „For You” – VIDEO

Prince, câştigătorul a şapte premii Grammy, a avut o carieră muzicală de peste 35 de ani, a lansat 39 de albume de studio şi nu s-a oprit din a lansa noi materiale, experimentând în mod continuu cu rockul psihedelic şi funkul intergalactic.

Unul dintre cei mai reprezentativi cântăreţi din istoria muzicală, Prince Rogers Nelson, cunoscut cu numele de scenă Prince, s-a născut la data de 7 iunie 1958 în Minneapolis, SUA, fiind artistul cu cele mai variate abordări muzicale.

Muzician, mulţi-instrumentalist, aranjor, compozitor, producător muzical, dansator, actor, regizor – de origine americană, Prince a avut multe alte nume, printre care simboluri greu de pronunţat.

La un moment dat acesta a fost numit de către fani „Artistul cunoscut în trecut drept Prince” („The Artist Formerly Known As Prince”), ocazional abreviat în „TAFKAP”.

Cariera lui Prince a început cu albumul „For You”, lansat pe 7 aprilie 1978 de către casa de înregistrări Warner Bros. Acesta conţine 9 piese, toate scrise de Prince, cu excepţia single-ului „Soft and Wet” la care a colaborat cu Chris Moon.

De pe albumul „For You” au fost extrase două single-uri: „Soft and Wet” şi „Just as Long as We’re Together

„Pe albumul de debut, „For You”, Prince dă dovadă de aptitudini excepţionale în a aranja şi înregistra sound-ul R&B şi funk”, scrie Allmusic.com despre albumul de debut al lui Prince.

https://www.youtube.com/watch?v=3VHeKDuImQ8

  • Infografic cu albumele lansate de Prince
  • Cariera lui Prince, în rezumat video