Care sunt țările preferate anual de turiști

Intr-un top al țărilor în care turiștii merg anual, Franţa ocupă prima poziţie, cu 84,5 milioane de vizitatori anual, iar podiumul este completat de SUA şi Spania, potrivit Organizaţiei Mondiale de Turism.

Motivele? Franța este accesibilă din multe ţări europene, are multe obiective turistice, mâncare bună, vinuri excepţionale, coaste frumoase şi o capitală superbă, Paris.

Pe locul al doilea se află SUA, vizitată de 77,5 milioane de vizitatori anual. Printre atracţiile turistice se numără oraşele New York, Las Vegas, Los Angeles, Florida şi multe altele din cele 50 de state diverse.

Pe poziţia a treia în top se află Spania, unde s-au dus 68,2 milioane de vizitatori anual. Locurile preferate sunt Madrid, Barcelona, Insulele Baleare, Sevilla, Malaga, plaje însorite, munţi, istorie, artă, gastronomie.

Topul 5 al celor mai vizitate ţări este completat de China, cu 56,9 milioane de vizitatori anual, şi Italia, cu 50,7 milioane de vizitatori anual.

Topul 10 este completat de Turcia – 39,8 milioane de vizitatori, Germania – 35 de milioane de vizitatori, Marea Britanie – 34,4 milioane de vizitatori, Mexic – 32,1 milioane de vizitatori, Rusia – 31,3 milioane de vizitatori.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare