Care sunt problemele localității pe care le doriți rezolvate de următorii primari?

Campania electorală pentru alegerile locale 2016 a început, dar dezbaterile reale pe programe și proiecte locale sunt în continuare rare. Poate și pentru că anul acesta votul a fost croit astfel încât partidul iar nu omul sau proiectul său, să primească mai des votul cetățeanului, ceea ce, categoric, nu ne va ajuta să progresăm foarte mult.

Strict cu titlu de exemplu, în București cea mai mare problemă o reprezintă traficul infernal, dar acesta nu poate fi nici măcar adresat fără rezolvarea altor două probleme adiacente: dezvoltarea rețelei de transport în comun și cea a locurilor de parcare, inclusiv a celor rezidențiale.

Puține sunt orașele care nu au în acest moment probleme și cu transportul în comun și cu locurile de parcare, mai ales cu cele rezidențiale. Totuși nimeni, sau mai nimeni nu are curaj să pună degetul pe rană și să spună: „stimați alegători, nu veți scăpa niciodată de marea de mașini din jurul blocurilor sau pe războiale dintre locatari pentru locurile de parcare, dacă nu veți participa împreună cu primăria la finanțarea construirii unor parcări supraetajate”.

Care sunt problemele localității sau ale județului pe care le doriți rezolvate de următorii primari, consilieri locali sau județeni?