Care sunt nominalizările MTV European Music Awards 2012

Rihanna a primit cele mai multe nominalizări, şase, la MTV European Music Awards 2012 care va avea loc pe 11 noiembrie, în Frankfurt, începând cu ora locală 21.00.

Cea de-a 19-a ediție a premiilor MTV Europe Music Awards va avea loc la Frankfurt, pe 11 noiembrie. Oraşul este acelaşi care acum 10 ani a găzduit prima ediție a galei MTV EMA.

Rihanna a primit şase nominalizări la MTV European Music Awards 2012. Cântăreaţa este urmată în topul artiştilor cu cele mai multe nominalizări de Taylor Swift, prezentă la cinci categorii.

Justin Bieber şi Katy Perry au primit câte patru nominalizări, iar Lady Gaga, Nicki Minaj, Lana Del Rey şi Carly Rae Jepsen au primit câte trei nominalizări.

Rihanna şi Taylor Swift vor concura pentru trofeele oferite la două categorii importante – ‘cea mai bună cântăreaţă’ şi ‘cel mai bun cântec pop’ -, dar şi contra altor artişti care impun tendinţe în modă, la categoria ‘cel mai bun look’.

Rihanna a fost nominalizată şi la categoriile ‘cel mai bun cântec’ şi ‘cel mai bun videoclip’, cu piesa ‘We Found Love’. Ea va încerca să obţină şi trofeul categoriei ‘artistul cu cei mai mulţi fani’.

După ce a câştigat la ediţia din 2011 la categoriile ‘cel mai bun cântăreţ’ şi ‘cel mai bun artist pop’, Justin Bieber ar putea repeta această performanţă. Canadianul mai este nominalizat la categoriile ‘cel mai bun concert live’ şi ‘artistul cu cei mai mulţi fani’.

Katy Perry va concura la categoriile ‘cea mai bună cântăreaţă’, ‘cel mai bun artist pop’, ‘cel mai bun videoclip’ – pentru piesa ‘Wide Awake’ – şi ‘artistul cu cei mai mulţi fani’.

Printre alţi artişti de seamă care au primit nominalizări se numără Jay-Z şi Kanye West, care vor concura fiecare la trei categorii de premii, iar Green Day, Gotye, Pitbull, Rita Ora, Flo Rida, Muse, Arctic Monkeys, Jack White şi One Direction vor concura la două categorii.

Lista completă a nominalizărilor MTV EMA 2012 este disponibilă la adresa http://tv.mtvema.com/vote

MTV va anunţa în curând numele prezentatorilor şi artiştilor invitaţi să cânte la gala de la Frankfurt.