Confidenţialitate

Care sunt ariile protejate din jurul Bucureștiului unde îți poți petrece timpul liber | AUDIO

Până pe 16 iunie, școlile din toată țara trebuie să organizeze “Săptămâna verde”. Concret, fiecare unitate de învățământ trebuie să aleagă o săptămână în care elevii să desfășoare activități legate de schimbările climatice și protecția mediului. Neapărat, o parte dintre activități trebuie să aibă loc și în afara școlii.

Dar unde puteți merge în natura ca să vă simțiți bine? Venim în continuare cu niște recomandări. De exemplu, dacă locuiți în București, aveți la îndemână mai multe arii protejate, potrivite pentru plimbări și observarea naturii.

La numai două stații de metrou de centrul Capitalei, se află Parcul Natural Văcărești și cum migrația păsărilor este în toi, Văcăreștiul vă oferă ocazia să vedeți cam jumătate din numărul păsărilor care trăiesc și în Delta Dunării.

În nordul Capitalei, la o aruncătură de băț de Grădina Zoologică București, se află Pădurea Băneasă. Veritabil plămân verde al orașului, Pădurea Băneasa se intinde pe 1.300 de hectare și dacă faceți o plimbare la orele dimineții, pe potecile pădurii vă puteți întâlni cu căprioare sau bursuci.

De asemenea, în Băneasa a fost amenajat un traseu al biodiversității. În fapt, mai multe panouri cu informații despre speciile de animale și plante din pădure. Puteți ajunge până la marginea pădurii Băneasa cu mai multe linii autobuz.

Ceva mai departe, la 35 de kilometri sud de București, se află Parcul Natural Comana. Nu e musai să mergeți cu mașina personală, pentru că de la Gara Progresul, aproape din oră în oră, pleacă microbuze spre Comana.

Cu o suprafață ceva mai mare decât a Bucureștiului, în Parcul Natural Comana și în localitățile învecinate se pot desfășura multe activități. Valentin Grigore, directorul Parcului Natural Comana, le-a amintit pe cele mai importante.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

L-am mai întrebat pe Valentin Grigore ce nu trebuie să facem într-o arie protejată, oricare ar fi aceasta.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pentru mai multe sugestii de petrecere a timpului liber în natură, indiferent de orașul în care locuiți, puteți accesa cu încredere site-ul saptamanaverde.edu.ro.

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Misunea Verde: