Confidenţialitate

Carburanții se scumpesc din nou, după o perioadă în care prețurile au scăzut ușor

Unele stații de alimentare au reînceput să majoreze prețurile la carburanți. Creșterile vin în condițiile în care prețurile pentru petrol au început iar să crească. Petrolul a trecut din nou pragul de 100 de dolari barilul.

O creștere a prețului la carburanți se constată la mai multe stații de alimentare din București. După câteva ieftiniri consecutive, prețurile au fost modificate în sus.

Pentru a treia zi consecutiv, cresc prețurile carburanților, notează site-ul Economica.net, care a monitorizat o benzinărie de pe Șoseaua Virtuții. Acolo, benzina standard costă 7 lei și 98 de bani pe litru și motorina standard 8 lei și 21 de bani.

La respectiva stație, a crescut cu 4 bani pe litru prețul benzinei.

7 lei și 89 de bani este joi benzina standard în stații de alimentare din zonele Poligrafiei și Chitila, 7 lei și 90 de bani în zona Orhideelor, 8 lei și 7 bani în zonele Fundeni, Colentina, 1 Mai.

Cât despre motorina standard, este de găsit între 8 lei 71 de bani în Floreasca, Dorobanți, Barbu Văcărescu și 8 lei și 83 de bani în zona Dristor.

Sunt prețurile întregi. Compensarea de 50 de bani pe litru se acordă de la 1 iulie, nu se știe până când, câtă vreme liderul PSD a declarat că această compensare nu se mai justifică și că prețurile s-ar fi stabilizat.

Pe ce fond vin recentele scumpiri

Petrolul a ajuns din nou peste pragul de 100 de dolari barilul, pe fondul temerilor că stocurile sunt reduse, că livrările din Rusia pot fi diminuate și pentru că multe state folosesc produse petroliere în locul gazului pentru producția de energie electrică.

Citește și: Scumpirile la carburanți și gaze naturale vor continua pe măsură ce valoarea dolarului va crește, atrag atenția specialiștii economici | AUDIO

Sursa foto: Shutterstock