Carbohidraţii – posibilă cauză a cancerului de sân?

Femeile aflate la menopauză care consumă alimente rafinate și procesate, bogate în carbohidrați prezintă riscul de a dezvolta o formă mai rară, dar mai gravă de cancer de sân.

Rezultatele unui studiu european realizat pe 33.5000 de femei demonstrează că o alimentație bazată pe dulciuri, cartofii prăjiți și pâine albă reprezintă un potențial factor în apariția unei forme de cancer de sân mai puțin înțeleasă.

S-a evidențiat o legătură între produsele alimentare care cresc rapid glicemia și cancerul de sân lipsit de receptori pentru hormonul sexual estrogen. Acest tip de cancer are o evoluție rapidă și este greu de tratat pentru că nu răspunde la terapiile hormonale folosite în prezent.

O posibilă explicație ar fi că glicemia crescută stimulează secreția de insulină, hormonul secretat de pancreas pentru reglarea nivelului glucozei în sânge. Insulina în exces stimulează creșterea tumorii și astfel cancerul devine mai agresiv.

Puteți consuma fructe, legume și cereale integrale. Acestea conțin carbohidrați asupra cărora nu s-a intervenit prin procesare tehnologică și au un conținut bogat în fibre alimentare, ajutând la detoxifierea organismului.