Confidenţialitate

Caravana TIFF Unlimited la Grădina de Vară Capitol

Pe 17 august, de la ora 21:15, încep proiecțiile Caravanei  TIFF Unlimited în Grădina de Vară Capitol a Filarmonicii Banatul.

Timp de șase zile, în perioada 17 – 22 august, timișorenii se vor bucura de filme premiate, unele recent proiectate în premieră în România, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) .

Caravana TIFF Unlimited este un proiect organizat în parteneriat cu TIFF și ajunge anul acesta la a 12-a ediție. Platforma de streaming a festivalului, TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro) a fost lansată în 2019 și cuprinde o selecție importantă de filme independente, premiate, semnate de cineaști de renume.

Grădina de Vară Capitol, Timișoara

17 – 22 august | 21:15

Marți, 17 august

Mama/ Madre, r. Rodrigo Sorogoyen | Spania, Franța, 129’

Cu: Marta Nieto, Jules Porier, Alex Brendemühl

A trecut un deceniu de când fiul de şase ani al Elenei a dispărut fără urmă. Femeia întâlneşte un adolescent care îi aduce aminte de fiul ei, iar cei doi vor începe o relaţie cu urmări neaşteptate.

Premiul pentru Cea mai bună actriţă în secţiunea Orizzonti la Veneţia, 2019.

Miercuri, 18 august

Berliner, r. Marian Crişan | România, 95′

Cu: Ion Sapdaru, Sorin Cociş, Ovidiu Crişan

Viorel este un tractorist scump la vorbă dintr-un orășel din Vestul României. Când maşina lui Mocanu, un politician de rang înalt, se strică în apropiere, Viorel şi soţia lui îl găzduiesc pe acesta în casa lor. Investigat pentru corupţie, Mocanu simte că are ocazia să-și repare imaginea.

Premiul Keen Eye – Russian Cinema Club Federation la Festivalul de la Moscova, 2020

Joi, 19 august

Noaptea regilor / Night of the Kings

Philippe Lacôte | Franța, Coasta de Fildeș, Canada, Senegal, 93’

Un tânăr este trimis în La Maca, o închisoare din Coasta de Fildeș condusă de condamnaţi şi unde dăinuie o tradiţie sumbră: la fiecare lună roşie, un povestaş este ales dintre deţinuţi pentru a spune o poveste. Ales de liderul închisorii, tânărul află curând ce soartă îl aşteaptă… Unul din cel mai bine primite filme ale anului trecut!

Film aflat pe lista scurtă a nominalizărilor la Oscarul pentru Cel mai bun film străin, 2021

Vineri, 20 august

România sălbatică, r. Dan Dinu, Cosmin Dumitrache | România, 123’

Cel mai amplu proiect de documentar dedicat naturii din țara noastră! După sute de ore de filmare și mai bine de 10 ani de preproducție filmul prezintă imagini în premieră pentru România, din regiuni spectaculoase și greu accesibile, precum și povești unice despre biodiversitatea țării. Trailer

Sâmbătă, 21 august

Dineu cu vecinii de sus (Sentimental/ The People Upstairs), r. Cesc Gay | Spania, 82’

Cu: Javier Cámara, Belén Cuesta

O comedie savuroasă în care două cupluri vecine explorează complexitatea relațiilor moderne. Julio şi Ana sunt împreună de mai bine de 15 ani. Abia dacă se mai privesc, iar certurile au devenit o constantă în relaţia lor. În această seară, Ana i-a invitat la cină pe vecinii de sus. Sunt puţin mai tineri, iar gemetele frecvente ce se aud din apartamentul lor au devenit o sursă de tensiune pentru Julio și Ana. Și ce nu știu gazdele este că această cină se va transforma pe neaşteptate într-un tsunami al emoţiilor. Trailer

5 nominalizări la Premiile Goya

Duminică, 22 august

Vara lui ’85 / Summer of 85, r. François Ozon | Franţa-Belgia, 101′

Alexis are 16 ani şi se răstoarnă cu barca în afara coastei Normandiei. Printr-o minune, David se află în apropiere şi îl salvează. Alexis este convins că băiatul cu doi ani mai mare este prietenul pe care îl aştepta de-o viaţă, dar poate prietenia lor rezista mai mult decât o vară?

12 nominalizări la ediţia de anul acesta a Premiilor César

Biletele costă 20 de lei și se pot cumpăra de pe Eventbook.ro. Evenimentul va avea loc cu respectarea măsurilor de protecție în vigoare.