Confidenţialitate

Caravana SMURD „Fii pregătit”

Daca vreti sa aflati notiuni de baza despre primul ajutor, puteti urmari traseul Caravanei SMURD si puteti merge la centrele mobile. Timp de trei luni, Carvana SMURD „Fii pregătit” va străbate ţara si are misiunea de a instrui oamenii sa acorde corect primul ajutor. Duminica, ii gasiti pe reprezentantii SMURD, in Capitala, in Parcul Tineretului, instrarea dinspre bulevardul Gheorghe Sincai.

Traseul caravanei cuprinde 20 de oraşe, dar va ajunge şi în zonele rurale. Caravana SMURD constă în deplasarea unui centru de formare mobil în care se au loc cursuri de prim ajutor în situaţii de urgenţă. Centrul mobil este construit special pentru structura unui tir, are o sală cu o capacitate de 40 de locuri, in care sunt predate notiuni teoretice.

In plus, caravana este dotata si echipamente medicale de prim ajutor, dispozitive portabile si simulatoare, pentru pregătirea eficientă a cursanţilor cu cele mai noi tehnici în domeniu. Oamenii vor afla modul in care trebuie sa actioneze in caz de cutremure, inundaţii, alunecări de teren sau incendii. Un paramedic SMURD le va arata, concret, cum se acorda corect primul ajutor unui ranit.

Programul complet al Caravanei SMURD:

– Constanţa/Mamaia – 06 august
– Constanţa/Mamaia – 07 august
– Litoral (2 stațiuni) – 08 – 09 august
– Mangalia – 10 – 11 august
– Braşov – 13-14 august
– Baia Mare – 20 – 21 august
– Oradea – 27 – 28 august
– Alba Iuia – Sibiu – 02 – 04 septembrie
– Bucuresti – 09 – 11 septembrie
– Buzau – 17 – 18 septembrie
– Bacău – 25 septembrie
– Piatra Neamț – 1-2 octombrie
– Iaşi – 8-9 octombrie
– Botoșani – 15-16 octombrie
– Suceava – 22-23 octombrie