Caraș-Severin: Stânci detonate pe DN57 pentru deblocarea traficului

Pompierii din Caraș-Severin au detonat, miercuri, mai multe stânci pe DN 57, în localitatea Cozla, pe Clisura Dunării, pentru deblocarea traficului care este închis în zonă de la începutul anului, din cauza unor căderi de pietre de pe versanți, acțiunea continuând și în zilele următoare.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Semenic” din județul Caraș-Severin, pompierii au folosit o sută de kilograme de trotil pentru detonarea stâncilor.

Acțiunea va continua și în zilele următoare, astfel încât circulația pe DN 57, în zona localității Cozla, să fie redeschisă.

La operațiune participă echipa pirotehnică a Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, sprijinită de echipa pirotehnică a Detaşamentului de Pompieri Reşiţa, precum și specialişti ai Secţiei Drumuri Naţionale Orşova, echipaje ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, Serviciului Judeţean de Ambulanţă, voluntari de la Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat (Salvamont) şi Oficiul de Căpitănie Moldova Veche.

Pompierii avertizează că pe durata lucrărilor există posibilitatea întreruperii furnizării curentului electric în zonă.

Traficul pe DN 57 Orşova – Moldova Nouă, în zona localității Cozla, este blocat din decembrie anul trecut, din cauza căderilor de pietre de pe versanți.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS