Caraș Severin: Șapte persoane implicate în dosarul Herculane, ridicate din sala de judecată

Şapte persoane sunt audiate joi la Biroul Teritorial Caraş Severin al DIICOT într-un caz care reprezintă o extindere a cercetărilor din dosarul Băile Herculane.

Este implicat omul de afaceri Iosif Armaş, un avocat, un executor judecătoresc și administratori judiciari.

Cei șapte au fost ridicați de procurori direct din sala de judecată, unde aveau termen în nişte dosare de insolvenţă.

Procurorii DIICOT i-au reținut pe aceștia sub acuzaţia că au încercat să înstrăineze mai multe imobile din staţiunea Băile Herculane, pe care procurorii au pus sechestru.

Alexandru Gavrilescu ar fi creat un circuit infracţional menit să ducă la scoaterea imobilelor de sub sechestrul aplicat de DIICOT şi însuşirea acestora, în cadrul unor proceduri de executare silită.

El ar fi beneficiat de complicitatea executorului judecătoresc Gheorghe Brad.

Cei șapte sunt suspectaţi de constituire a unui grup infracţional, abuz în serviciu, delapidare, spălare de bani, sustragere de sub sechestru, şantaj, înşelăciune şi distrugere.

Concret, în perioada decembrie 2007 – august 2008, s-a constituit un grup infracţional organizat, coordonat de către Iosif Armaş, Dorin Marescu, Iancu Hrelescu, având drept scop însuşirea principalelor active ale SC Argirom Internaţional SA şi SC Hercules SA.

Este vorba de o extindere a cercetărilor din dosarul devalizării staţiunii Băile Herculane, în care fostul deputat PSD Iosif Armaş a fost trimis în judecată pentru delapidare şi bancrută frauduloasă.

Din Caraș Severin, corespondentul Europa FM, Vali Popovici:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS