Confidenţialitate

CARAȘ SEVERIN: Locuri de muncă pierdute în urma închiderii fabricii de componente auto

Fabrica Delphi Packard din oraşul Moldova Nouă, unde lucrează în prezent aproape 700 de persoane, se va închide la sfârşitul lunii martie.

Cauza este lipsa forţei de muncă, limitată în această zonă.

Oamenii vor beneficia de salarii compensatorii, mai exact vor primi între patru şi şapte salarii, odată cu închiderea fabricii.

Pentru a-şi putea continua activitatea, fabrica din domeniul componentelor auto ar fi avut nevoie de un număr mai mare de angajaţi, pe care nu i-a găsit în regiune.

La Moldova Nouă lucrau 698 de persoane. 

„Partea importantă este că în Moldova Nouă există deja o tradiţie în automotive. În plus, avem o infrastructură şi aici mă refer la clădire, parte din clădire fiind a noastră, a administraţiei publice, şi întreaga suprafaţă de teren. Doar noua construcţie aparţine acestei firme. De asemenea, avem o forţă de muncă deja calificată, care doreşte să rămână în Moldova Nouă, iar noi ca administraţie publică vrem să oferim toate avantajele pe care le poate da legal o Primărie”, a precizat primarul oraşului Moldova Nouă, Adrian Torma.

Primarul oraşului a mai spus și că va transmite adrese Instituţiei Prefectului – Judeţul Caraş-Severin, premierului şi ministrului Economiei și va cere o întâlnire cu toate instituţiile abilitate din judeţ şi cu toţi parlamentarii din Caraş-Severin şi Timiş pentru a cere soluții.