Confidenţialitate

Carantina se prelungește în municipiul Constanța | AUDIO

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa va cere prelungirea stării de carantină în municipiul Constanţa, dar şi în alte localitatea Ovidiu. Institutul Naţional de Sănătate Publică a dat dejà o aprobare în acest sens. Măsurile luate nu au dus la o scădere considerabilă a ratei de îmbolnăvire.

Constanţa este în carantină din 20 noiembrie. Rata de îmbolnăvire a scăzut, dar nu suficient. Este 8,7 în municipiu şi 5, 9 în judeţ. Prefectul Silviu Cosa anunţă că se vor înmulţi controalele.

”Filtrele vor fi permanente, se va ajunge zilnic în centrele comerciale, se vor opri mai multe mașini decât se opreau până în prezent”, a precizat prefectul.

Pentru cei care obişnuiau să-şi facă sărbătorile la malul mării, anul acesta nu vor mai fi posibile petrecerile de altădată.

”Având în vedere că prelungirea și propunerea se vor face pe 14 zile, înseamnă, din păcate, că atât Crciunul cât și Revelionul vor fi în carantină. În cazul în care cineva va mai intenționa să organizeze p astfel de petrecere, va avea niște surprize care nu au nimic de a face cu noțiunea de petrecere”, a adăugat oficialul.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a aprobat cererea Direcţiei de Sănătate Pulică din Constanţa, privind prelungirea carantinei. Se aşteaptă, însă, şi un ordin al Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

În judeţul Constanţa se înregistrează zilnic, peste 400 de cazuri noi de COVID 19, iar toate paturile la terapie intensivă sunt ocupate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae