Confidenţialitate

Carantină în șapte localități din județul Argeș

În judeţul Argeş a intrat în vigoare, începând de luni, carantina săptămânală în şapte localităţi, în timp ce carantina de weekend a fost impusă în nouă localităţi.

Potrivit unei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, carantină săptămânală între orele 20,00 şi 5,00 a fost impusă în comunele Poienarii de Argeş, Râca, Bradu, Rociu, Suseni, Albeştii de Muscel şi Oarja, unde incidenţa cumulată la 14 zile mai mare de 7,5/1.000 de locuitori.

Carantina de weekend între orele 20,00 şi 5,00 a fost impusă în municipiul Piteşti, oraşele Mioveni şi Ştefăneşti şi în comunele Stolnici, Ungheni, Băbana, Teiu, Băiculeşti şi Bascov, unde incidenţa cumulată la 14 zile mai mare de 6/1.000 de locuitori.

Perioada de carantinare este de minim 14 zile, în funcţie de evoluţia incidenţei.

“Reamintim că în timpul carantinei de weekend, de noapte, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20,00-5,00, iar în timpul carantinei săptămânale, de noapte, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în toate zilele săptămânii, în intervalul orar 20,00-5,00”, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Argeş.

Subprefectul cu atribuţii de prefect Lucian Ionescu a făcut un apel către cetăţenii judeţului Argeş să se vaccineze şi să respecte măsurile de protecţie. El subliniază că situaţia epidemiologică din judeţ este îngrijorătoare, peste 56 de localităţi fiind în scenariul roşu, iar în municipiul Piteşti sunt în jur de 1.100 cazuri active declarate.

“Creşterea este exponenţială şi dacă Argeşul avea ieri o incidenţă de 4,42, estimez că în două săptămâni tindem spre o incidenţă care poate să ajungă chiar la 12 dacă nu luăm măsuri acum. În urmă cu două săptămâni, în Piteşti, spre exemplu, erau anunţate la DSP 100 de cazuri în patru zile, astăzi sunt anunţate 100 de cazuri în două zile, iar această creştere exponenţială va continua”, se arată într-un mesaj transmis de subprefect duminică pe Facebook.