CARACAL: Localnicii merg în continuare cu maşini de ocazie – AUDIO

La aproape două săptămâni de când Alexandra Măceşanu a dispărut după ce a fost luată într-o mașină de ocazie, în Caracal şi în localităţile din zonă se practică în continuare autostopul.

Zeci de persoane apelează la acest tip de transport și zeci de mașini opresc, în ciuda anunţului Ministerului de Interne că va face controale pentru a elimina acest tip de transport.

Zona în care se adună cei care vor să meargă din Caracal spre Slatina, de exemplu, se cheamă “La Bancă”, chiar în centrul Caracalului. Sâmbătă, la prânz, acolo erau aproape 10 persoane.

Două femei mergeau chiar în localitatea Alexandrei, la 7 kilometri şi jumătate de Caracal, în Dobrosloveni.

Spun că, mai ales în weekend, nu au cu ce să meargă acasă. Le este frică şi nu se mai urcă decât cu alte persoane “la ocazie”.

“Am plecat amândouă. Singure nu ne mai ducem” – spun ele. “Până acum ne duceam, dar nu ştii cum şi ce se întâmplă. Şi preferăm să stăm mai mult, până apare un şofer pe care-l cunoaştem, care e de la noi din sat.”

De partea cealaltă, şoferii care opresc spun că nu pot să-i lase pe oameni în stradă şi că ei îi ajută, de fapt, să ajungă acasă sau unde au treabă pentru o sumă modică.

Însă, sunt şoferi care practică acest gen de taximetrie ilegală în fiecare zi, fac mai multe curse, cu maşina plină. Localnicii îi numesc pe aceşti şoferi “rechini”.

Un reportaj de Liliana Nicolae.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS