Confidenţialitate

CARACAL: Anchetatorii au găsit oase și dinți în cenușa din curtea lui Gheorghe Dincă | AUDIO

Procurorii au extins cercetările în cazul lui Georghe Dincă, tinichigiul din Caracal care a recunoscut, duminică, că a ucis două fete.

Georgiana Hosu, adjunctul șefului DIICOT, a declarat că individul a recunoscut că a omorât-o pe Alexandra Măceșanu imediat ce a surprins-o cu telefonul în mână, după cele 3 apeluri ale acesteia către 112. Anterior, victima a fost răpită, secrestrată și violată.

Corpul fetei a fost incinerat.

Adolescenta “nu a avut practic nicio șansă să se apere”, a susținut Georgiana Hosu.

În curtea bărbatului, acuzat de omor calificat, anchetatorii susțin că au găsit, “prin cernerea cenușei, s-au găsit fragmente de oase calcinate și dinți de natură umană”.

Expertiza genetică parțială confirmă că, la locul faptei, au fost identificate profilul ADN al victimei și al agresorului.

Un cercel al Alexandrei a fost găsit în mașina criminalului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Pe 25 iulie, la domiciliul său, [Gheorghe Dincă – n.r] ar fi ucis-o pe minora pe care o răpise în scopul sexual, o sechestrase și violase. Au fost identificate fragmente de oase calcinate și dinți de factură umană, trei inele, un lănțișor, o bucată similară unei monturi de inel cu urme de ardere. În autoturism a fost găsit un cercel. Bijuteriile au fost recunoscute de mama minorei. Criminalistica a transmis raportul din care reiese că la locul faptei au fost identificate atât profilul genetic al victimei, cât și al inculpatului”.

Potrivit procurorului, Gheorghe Dincă “a recunoscut că a ucis victima pe 25 iulie, la ora 12.00, la domiciliul său, iar ulterior i-a incinerat corpul”.

Întrebată dacă tragedia ar fi putut fi evitată în caz că operatorii Serviciului 112 nu apelau înapoi de 9 ori, Georgiana Hosu a răspuns: “Nu putem face supoziții, așa s-a întâmplat! Nu mergem pe supoziții, convingerea mea personală este că așa a avut în minte de la bun început, după ce ar fi exploatat-o”.

Scafandrii chemați să caute probe în lacul din apropierea casei lui Gheorghe Dincă s-au retras fără să găsească noi indicii, notează Mediafax. Operațiunea a fost întreruptă după lăsarea întunericului.

Într-un butoi din curtea casei agresorului a fost găsit un inel ars care pare să aparțină Alexandrei Măceșanu, tânăra de 15 ani dispărută de miercuri.

Trupul victimei nu a fost găsit, însă Gheorghe Dincă a recunoscut că a omorât-o după ce a sunat la 112.

Într-un butoi a fost găsit un inel care pare să aparțină fetei, inel care era ars.

De asemenea, au fost prelevate probe ADN de la părinții adolescentei, pentru a se confrunta cu cele din cenușa găsită.

În vârstă de 15 ani, Alexandra a fost dată dispărută miercuri. Joi, fata a sunat, de trei ori, la Serviciul de Urgență 112, anunțând că este sechestrată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a reușit să ofere o localizare exactă, ci doar o arie de căutare, polițiștii și procurorul de caz având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

În cazul Luizei Melencu, tânăra dispărută din aprilie, există indicii că faptele comise de Gheorghe Dincă au fost similare.