Confidenţialitate

Captură de amploare la Bacău. Sute de mii de pastile și zeci de mii de fiole și seringi, descoperite în urma descinderilor procurorilor antidrog

Sute de mii de pastile, zeci de mii de fiole și seringi, dar și zeci de mii de euro au fost descoperite la descinderile procurorilor antidrog de la Bacău. Anchetatorii susțin că gruparea  – care a pus pe picioare primul laborator clandestin de produse ce conțin droguri de mare risc, avea stocuri pentru producerea a peste un milion de doze de steroizi.

Bănuit că s-ar afla la conducerea grupului este un absolvent al facultății de farmacie din Republica Moldova, susțin procurorii.

În urma celor 37 percheziții efectuate atât în România, cât și în Republica Moldova au fost descoperite și ridicate 340.000 de comprimate conținând diverse substanțe, 20.000 de flacoane cu doze multiple de substanțe, 28.000 de fiole, 433 de seringi, 8.500 de etichete și 6,5 kilograme de pulberi active, precum și 46 de litri de substanțe active lichide și 100 kilograme de celuloză microcristalină.

Toate produsele și substanțele descoperite ar fi fost suficiente pentru producerea a peste un milion de doze de substanțe anabolizante, celebrii steroizi – substanțe dopante cu grad de mare risc.

De asemenea, procurorii au mai confiscat și 50.000 euro, aproape 50.000 lei, 200.000 lei moldovenești, precum și 8 ceasuri de lux, 2 cristale, 5 autoturisme, 2 portofele de criptomonede, 25 telefoane mobile și 17 carduri bancare.

Au fost reținuți mai mulți cetățeni cu dublă cetățenie română și moldovenească care, din a doua jumătate a anului 2021, se specializaseră în fabricarea unor astfel de produse dopante.

Grupul înființase și un laborator clandestin, primul din țara noastră, situat pe raza județului Bacău.

Materia prima provenea din China, iar ulterior produsele finale erau distribuite în state din Uniunea Europeană.

Peste un milion de euro ar fi obținut membrii bandei în ultimii doi ani.

Citește și: Campania „Stai departe”, lansată de orașul Amsterdam. Autoritățile vor să descurajeze consumul de droguri și alcool | VIDEO