Confidenţialitate

Campania „Stai departe”, lansată de orașul Amsterdam. Autoritățile vor să descurajeze consumul de droguri și alcool | VIDEO

La Amsterdam, a început Campania „Stai departe”: turiștii care merg în acest oraș olandez pentru droguri și petreceri, vor primi un mesaj prin care vor fi avertizați în legătură cu problemele consumului de stupefiante și de alcool.

Vor fi vizați, în special, turiștii britanici, mari amatori de petreceri. Chiar și așa, administrația orașului se așteaptă să primească peste 18 milioane de vizitatori.

„Vizitatorii vor rămâne bineveniți, dar nu dacă se comportă urât și provoacă neplăceri. În acest caz, noi, ca oraș, vom spune: mai degrabă nu, stați departe”, a declarat viceprimarul Sofyan Mbarki.

Așa se numește și campania online începută de săptămâna aceasta de autorități, „Stai departe”.

Vizează turiștii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani.

Spre exemplu, dacă turiștii britanici, reunumiți pentru consumul excesiv și între cei mai gălăgioși vizitatori, ar căuta online „petrecere burlaci”, „hotel ieftin Amsterdam” sau „puburi Amsterdam”, vor primi un mesaj video în care vor fi avertizați să nu consume excesiv droguri și alcool și să nu aibă un comportament antisocial.

În videoclip este prezentat un tânăr arestat și explicația în text: „A veni la Amsterdam pentru o noapte dezordonată + beție = 140 EUR amendă + cazier penal = mai puține perspective. Deci, vii la Amsterdam pentru o noapte dezordonată? Stai departe”.

Un alt videoclip arată o persoană inconștientă transportată de urgență la spital într-o ambulanță, însoțit de un text care spune: „Vin la Amsterdam să iau droguri + pierderea controlului = călătorie la spital + daune permanente ale sănătății = familie îngrijorată”. Continuă: „Deci, vii pentru droguri la Amsterdam? Stai departe”.

Foto: Shutterstock

Citește și: ANALIZĂ. 70% dintre turiștii născuți după 1980 merg în vacanță în locuri în care s-au filmat serialele sau filmele lor preferate | AUDIO