Capitala, sub cod portocaliu de averse și descărcări electrice marți, până la ora 17:00

Meteorologii au emis o atenționare nowcasting Cod portocaliu de averse și descărcări electrice pentru municipiul București, valabilă până la ora 17.00.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, până la ora 17.00, în Capitală se vor semnala averse torențiale care vor cumula cantități de apă de 20 — 25 l/mp, izolat 30 l/mp, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Tot marți, până la ora 17.05, se afl[ sub cod portocaliu județele Ilfov, Ialomița, Giurgiu și Călărași, unde se vor semnala averse care vor local cumula cantități de apă de 35 — 40 l/mp, intensificări ale vântului cu viteze ce pot atinge la rafală 70 — 90 km/h, grindină de medii dimensiuni și descărcări electrice frecvente.

Până la 16.45 este cod portocaliu în județul Maramureș (localitățile Dragomirești, Săliștea de Sus, Bogdan Vodă, Ieud, Săcel și Șieu) și județul Bistrița-Năsăud (localitățile Sângeorz-Băi, Livezile, Prundu Bârgăului, Romuli, Șieuț și Telciu).

Administrația Națională de Meteorologie precizează că avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maxim șase ore.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS