Capitala și mai mult de jumătate din țară, sub cod galben de ceață, chiciură și polei

Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, mai multe atenționări cod galben de tip nowcasting care semnalează ceață, chiciură și polei în București și în 28 de județe.

Se circulă greu pe autostrăzi, drumuri județene, iar portul Midia e închis din cauza ceții dense.

Până la ora 11.00 în Bucureşti se vor semnala ceață ce determină scăderea vizibilității local sub 200 de metri, chiciură și cu o probabilitate mai mică polei din burniță.

Potrivit meteorologilor, în județele Brăila, Ialomiţa, Buzău, Prahova, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Dâmboviţa, Alba, Covasna, Braşov, Mureş, Harghita și Sibiu se vor semnala, până la ora 11.00, ceață ce determină scăderea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m, dar și chiciură și polei.

Tot până la ora 11.00 se află sub cod galben și Clujul, unde se anunță ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 m, chiciură sau polei.

Până la ora 10.00 se anunță ceață, chiciură și polei în Bacău, Botoşani, Suceava, Galaţi, Neamţ, Vrancea, Iaşi și Vaslui.

Județele Constanța și Tulcea sunt avertizate până la ora 9.00, anunțându-se ceaţă care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, burniță și chiciură.

Până la ora 8:00, meteorologii anunță că în Olt și Dolj este ceaţă, iar ca fenomene asociate menționează fulguieli, chiciură şi polei.

Centrul Infotrafic anunță că nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă, însă traficul se desfășoară îngreunat din cauza ceții dense, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, iar pe alocuri chiar sub 50 de metri.

În județul Constanța, în portul Midia sunt închise manevrele din cauza ceții dense.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS