Confidenţialitate

Cântărețul Marcel Pavel, infectat cu noul coronavirus

Cântărețul Marcel Pavel a fost spitalizat la Institutul bucureștean “Matei Balş”.

În vârstă de 60 de ani, artistul a fost testat pozitiv la noul coronavirus, spun surse medicale citate de Agerpres.

A fost începută o anchetă epidemiologică.

Marcel Pavel a interacționat, recent, cu mai mulți artiști în platoul unei emisiuni tv.

“Filmările pentru emisiunea <Te cunosc de undeva!> sunt suspendate pentru moment. Antena 1 a luat toate măsurile impuse de lege pentru stoparea răspândirii virusului SARS-CoV2 și siguranța angajaților și a colaboratorilor. A fost realizată o anchetă epidemiologică, au fost testate și trimise în izolare persoanele care au avut un contact direct. Filmările pentru Te cunosc de undeva! urmează a fi realuate după perioada de carantinare.

În ceea ce privește informațiile vehiculate cu privire la Antena Stars, menționăm faptul că emisia postului continuă la fel ca și până acum. Au fost luate și în acest caz toate măsurile de dezinfecție, distanțare și protecție, pentru ca producțiile să se poată desfășura în continuare în condiții de siguranță”, se precizează într-un comunicat.

În Institutul bucureștean de Boli Infecțioase “Matei Balș”, cel mai mare de acest fel din țară, nu se mai pot face internări.

Din cauza numărului tot mai mare de infectări cu noul tip de coronavirus, locurile din spital s-au ocupat.

Situația se schimbă constant și o parte dintre bolnavi vor fi transferați la spitalele suport, spune la Europa FM – medicul Adrian Marinescu.

“În momentul ăsta nu sunt locuri libere și este clar că cifrele din ultimele zile se văd în plan practic, la spitalele de boli infecțioase. Sigur că vom face și externări și lucrurile vor merge în continuare. Trebuie tras un semnal de alarmă. Dacă situația va merge în sensul creșterii acestui număr de îmbolnăviri, să se depășească de capacitatea de internare, și în secțiile normale și la ATI.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La Brașov, nici Spitalul Județean nu mai are locuri pentru pacienții cu COVID-19. Din acest motiv, Direcția de Sănătate Publică intenționează să transforme o sală de sport din Săcele în spital de campanie cu 100 de locuri.

La Iași, Spitalul de Boli Infecțioase mai are 10 locuri libere dintr-un total de 210. Îngrijorător este și faptul că în județ, procentul pacienților cu forme medii sau grave ale bolii este în crește.

În aceste condiții, medicul Adrian Marinescu spune că măsurile de igienă și distanțare socială sunt mai importante ca oricând.

“Știu că s-a tot repetat lucrul ăsta și s-a spus că contează mult ce face fiecare dintre noi. Acele reguli de care am tot auzit trebuie să intre în practică. Avem și varianta de a evolua bine.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, joi, alte 320 de infecții cu coronavirus.

Bilanţul epidemiei a ajuns la 23.080 de cazuri de SARS-CoV-2.

Dintre acestea, 16.308 au fost declarate vindecate, cu 191 mai multe decât miercuri.

Numărul deceselor a urcat la 1.473.

În intervalul 17.06.2020 (10:00) – 18.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 22 decese (12 bărbați și 10 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Dâmbovița, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Iași, Mureș, Olt, Suceava, Vrancea și București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 8 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 2 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

La ATI, în acest moment, sunt internați 178 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.429 de persoane. Alte 86.167 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 597.696 de teste.