Confidenţialitate

Caniculă urmată de furtuni, în multe țări europene

Cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în Germania – de 40,3 grade Celsius – a fost atinsă duminică ,în orașul bavarez Kitzingen. Germanii, obișnuiți cu vremea răcoroasă în lunile de vară, au suportat cu greu canicula și au mers la înot ca să se răcorească. Însă, 12 persoane s-au înecat – au anunțat autoritățile germane. În multe zone, s-au produs însă furtuni violente care au smuls copaci din rădăcini, au blocat autostrăzi și linii de cale ferată și au inundat locuințe.

Și în Marea Britanie, după caniculă, au urmat furtuni, iar doi oameni au murit loviți de trăsnet în Țara Galilor.

Și în Danemarca după temperaturi ridicate, și-au făcut apariția furtunile și ploile abundente. La fel și în Suedia, unde a început perioada concediilor. În fiecare an, pe timp de vară, angajații au posibilitatea de a-și lua 4 săptămâni consecutive de concediu, de obicei la începutul lunii iulie.

În Elveția, e în continuare valabilă avertizarea de caniculă. În ultima săptămână, zeci de persoane au fost găsite înecate, după ce au încercat să se răcorească în râuri. Dar și în Eleveția, au existat regiuni vizate de furtuni. A plouat abundent, iar vântul a depășit 110 kilometri la oră.

În Spania, 1500 de persoane din nordul țării au fost evacaute, în urma incendiilor de vegetație din regiunea Aragon, cauzate de temperaturile de 40 de grade.

În Polonia, în ultimele 3 zile, au murit cel puțin 40 de persoane înecate. Polițiștii i-au avertizat pe oameni să evite consumul de alcool pe timp de caniculă și să nu intre prea repede în apă, după ce au stat la soare.