Confidenţialitate

Un nou val de caniculă a ajuns în România. ANM: La finalul săptămânii, temperaturi real resimțite aproape de 44-45 de grade Celsius | AUDIO

Meteorologii au emis deja cod galben de temperaturi extreme în vestul și sudul țării, dar și în jumătatea de sud a Moldovei. Temperaturile maxime vor fi de 35 – 37 de grade Celsius.

Silviu Grigore, meteorolog ANM: „La finalul acestei săptămâni acest val de căldură va fi persistent, prelungit și chiar se va intensifica”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Începând de azi și până cel puțin – și subliniez acest lucru – la finalul acestei săptămâni acest val de căldură va fi persistent, prelungit și chiar se va intensifica. Azi maximele vor fi cam între 30 și 38 de grade, mâine chiar aproape de 39 de grade. În acest context evident că disconfortul termic va fi unul extrem de ridicat”, a spus Silviu Grigore, meteorolog ANM în emisiunea Deșteptarea.

Spre finalul săptămânii, vom avea temperature și de 40 de grade la umbră

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„În zilele următoare, tendința este de ușoară intensificare a acestui transport de aer tropical dinspre nordul Africii, prin urmare, este foarte probabil ca în a doua parte a săptămânii să atingă temperaturile maxime valori la umbră în jur de 40 de grade și poate chiar ușor peste 40 de grade la finalul săptămânii. Ceea ce înseamnă temperaturi real resimțite chiar aproape de 44-45 de grade. Dar canicula va cuprinde aproape toate regiunile”, a mai spus Silviu Grigore, meteorolog ANM la Europa FM.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Au început defrișările pe Valea Oltului. Circulația în zonă, deschisă de 2 ori pe zi pentru muncitori / CFR pune în circulație trenuri suplimentare | AUDIO | VIDEO