Confidenţialitate

Canicula cuprinde mare parte din România. Sâmbătă sunt așteptate 42 de grade în vest, unde vor fi introduse restricții de circulație

Temperaturile pot atinge sâmbătă 42 de grade în Banat, arată noua prognoză a ANM. În aceste condiții, Compania Națională de Drumuri anunță restricții de circulație sâmbătă și duminică în județele aflate sub avertizare cod portocaliu.

ANM a emis un cod portocaliu de caniculă în 10 judeţe, vineri și sâmbătă. Temperaturile vor atinge 38 – 40 de grade Celsius. În Banat, Crişana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei şi în vestul Maramureşului valul de căldură se intensifică.

Vineri maximele vor ajunge la 40 C în Banat și la 39 în Oltenia și Crișana. Până și în Transilvania vor fi maxime de 37 de grade și minime de 31.

Sâmbătă, maximele pot ajunge la 42 C în Banat și la 41 în Crișana. Prognoza arată că și în Transilvania pot fi 40 de grade, la fel și în Oltenia și Muntenia. În Maramureș vor fi maxime de 39 de grade Celsius, iar în Moldova – de 37.

În Crișana și Banat vor fi locuri unde noaptea temperatura nu va scădea sub 25 – 26 de grade.

Vreme caniculară și duminică

Și duminică va fi extrem de cald în Muntenia și Oltenia, cu maxime de 41 C.

Pentru protejarea asfaltului și prevenirea deformațiilor care pot apărea pe rețeaua rutieră, Compania Națională de Drumuri instituie restricții de circulație pentru traficul greu în zilele de sâmbătă și duminică.

Astfel, autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t nu vor avea voie sa circule între orele 10:00 și 20:00 pe autostrăzile, drumurile expres și drumurile naționale din județele Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinți, Caraș – Severin, Timiș, Arad, Bihor, Sălaj, Satu Mare.

Vor fi și excepții. Între acestea, transporturile de persoane, animale vii, apă îmbuteliată, carburanți și ambulanțele.

Citește și: Seceta va afecta suprafețe întinse din țară până pe 27 iulie. ANM: Va fi lipsă de precipitații și în prima săptămână din august | AUDIO