Confidenţialitate

Candidatul Donald J. Trump în 3 citate

Candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, a făcut mai multe afirmaţii în public prin care se autodefineşte şi îşi exprimă viziunea faţă de modul în care înţelege că trebuie condusă ţara, în cazul în care va câştiga ALEGERILE DIN SUA.

Fără alte comentarii, candidatul Donald J. Trump în 3 citate:

citat-donald-john-trump-01

citat-donald-john-trump-02

citat-donald-john-trump-03

 

Cine este Donald TRUMP?

 

The Independent scrie că  Donald Trump este produsul epocii televiziunii, al ego-ului său colosal şi al resentimentelor a zeci de milioane de americani albi, săraci, care se consideră trădaţi de clasa politică. În cursa pentru Casa Albă, mogulul a sfidat toate regulile politice din SUA şi nu numai, scrie The Independent., citat de News.ro.

Cu cât insultă mai mulţi oameni, cu atât mai mult succes pare să aibă Trump. El a ridicat capacitatea de a provoca scandaluri şi controverse la nivel de virtute, cel puţin pentru susţinătorii săi.

Ignoranţa sa politică este de multe ori uimitoare, la fel ca şi faptul că alege să nu ţină cont de adevăr într-o serie de dosare, scrie cotidianul britanic, precizând că discursurile sale sunt presărate cu minciuni, gafe, bigotism, misoginie şi rasism. Toate acestea ar fi distrus orice alt candidat până acum, însă pe Trump au reuşit chiar să îl ajute, până la un punct.

A câştigat învestitura republicană, însă platforma sa sfidează constant principiile tradiţionale republicane: comerţul liber şi pieţele deschise, rolul Statelor Unite de stâlp al alianţei occidentale în faţa puterilor rivale, precum Rusia, pe care Trump o admiră.

Cu toate acestea, este la un scrutin distanţă de a ocupa cea mai importantă funcţie din lume – preşedinte al Statelor Unite.

Deci, doamnelor şi domnilor, candidez oficial la funcţia de preşedinte al Statelor Unite şi vom face ţara noastră măreaţă din nou”, le-a spus Trump susţinătorilor săi, la 16 iunie 2015, într-un discurs lung de 45 de minute, aminteşte CNN.

Nu este prima dată când Trump s-a gândit să candideze. În 2012, el a fost pe punctul de a se înscrie în cursă, dar s-a răzgândit în ultimul moment şi a explicat că nu este pregătit să renunţe la afaceri. El l-a susţinut atunci pe fostul guvernator de Massachusetts Mitt Romney.

În aceste condiţii, mulţi au crezut că indiciile că Trump va candida anul acesta nu se vor concretiza, aşa cum nu s-au concretizat nici în 1987, 1999, 2004 sau 2008. Aproape niciun analist, niciun jurnalist şi niciun membru al elitelor republicane nu s-a aşteptat la succesul omului de afaceri.

Cu toate acestea, zeci de primare şi caucusuri, derulate pe parcursul a şapte luni l-au adus pe în prim-planul scenei politice, în calitate de candidatul Partidului Republican la Casa Albă.

Decizia a divizat puternic formaţiunea. Foşti preşedinţi, lideri ai partidului şi alegători de rând au anunţat deja că o vor vota pe Hillary Clinton pe 8 noiembrie.

Omul de afaceri a anunţat încă de la început că îşi va finanţa singur toată campania, pentru a scăpa de influenţele donatorilor, dar şi pentru a avea mai mult timp la dispoziţie să discute cu alegătorii.

“Sunt foarte bogat”, a spus Trump în discursul de lansare a candidaturii, adugând că încrederea sa în sine este exact ce are nevoie ţara, după ce a fost condusă de “rataţi”.

Cu toate acestea, el a acceptat donaţii electorale de miliarde de dolari.