Confidenţialitate

Când te-ai gândit ultima oară la inima ta?

Reportaj de Liliana Nicolae

Te-ai întrebat vreodată … câte vieți are inima ta?

Statisticile arată că nu prea ne gândim la sănătatea inimii. La fiecare 30 de minute un român moare de infarct. Iar bolile de inimă reprezintă principala cauză de deces din România.

Cu mai multă grijă, lucrurile se pot schimba. Nu e obligatoriu ca un infarct să ne dea viața peste cap. Ea poate reveni la normal și un al doilea infarct poate fi evitat.

E bine să știm că unii factori care provoacă bolile de inimă pot fi controlați. Este vorba de fumat, alimentație și stil de viață. Medicii spun că dacă acționăm pentru a controla acești factori, avem toate șansele să evităm producerea unui infarct.

”Sunt același, dar nu mai sunt la fel”, mărturisește actorul Florin Zamfirescu.

Medicii atrag atenția că, la puțin timp după infarct, când încep să se simtă mai bine, unii pacienți întrerup tratamentul și revin la stilul de viață necontrolat și haotic . Ceea ce este greșit și poate duce la un nou infarct.

Însă, prevenția este importantă și ajută enorm. Există așa numita prevenție primară, care conține o serie de măsuri care să evite producerea unui prim infarct, dar și despre o prevenție secundară.

În Lumea Europa FM, aflăm cum de la medici și de la pacienți care au trăit această experiență. Aflăm ce este și cum se poate face ceea ce medicii numesc prevenție secundară. O prevenție care ne poate salva viața. Fiecăruia dintre noi sau celor dragi. Veți afla, de asemenea, povestea unui bărbat care a suferit un infarct la vârsta de 33 de ani. ” Stresul, munca peste program, mesele pe fugă” – l-au adus în pragul unui infarct. A învățat, însă, o lecție din infarctul de la vârsta de 33 de ani. Așa că, acum, respectă reguli clare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.