Confidenţialitate

„Când mă rog, uneori adorm” – mărturisește Papa Francisc

„Când mă rog, uneori adorm” – mărturisește Papa Francisc. „Și sfinții fac asta”, adaugă Suveranul Pontif, cel mai popular lider din lume – potrivit unui sondaj realizat de WIN/Gallup International.

Papa Francisc a mărturisit că, uneori, adoarme în timp ce se roagă şi susţine că şi sfinţii sunt cunoscuţi că mai închid ochii, scrie The Guardian.

„Sfânta Tereza a făcut şi ea asta”, a spus suveranul pontif.

În vârstă de 80 de ani, Papa Francis este încă plin de energie şi entuziasm când se întâlneşte cu credincioşii, însă mimica sa devine gravă în momentul în care se roagă: deseori leagănă capul şi închide ochii pentru perioade îndelungate.

Papa Francisc adoarme în fiecare seară la ora 21.00 şi se trezeşte la ora 04.00.

Potrivit unei surse de la Vatican, după prânz, Suveranul Pontif doarme puţin.

Dincolo de aceste detalii …din culise, Papa Francisc este mai popular decât orice alt lider al lumii, potrivit unui sondaj de opinie realizat de WIN/Gallup International, în luna martie, inclusiv în România: cel de-al 266-lea Suveran Pontif – și primul latino-american – beneficiază de un capital de simpatie în rândul a 65% dintre participanții la studiu.

Născut pe 17 decembrie 1936, în Buenos Aires, Jorge Mario Bergoglio a fost preot iezuit în perioada 1960 – 1992, episcop, între anii 1992 – 2001, şi cardinal, din 2001 până în 2013.