Confidenţialitate

Canada: Un deces și mii de evacuări în urma unei furtuni descrise de autorități drept „una la un secol” | AUDIO

În Canada, o persoană a murit și mii de oameni au fost evacuați în urma unei furtuni descrise de autorități drept una care se produce o dată la un secol. Mai multe orașe din vestul țării au fost inundate și s-au produs alunecări de teren.

În unele zone din Canada s-a înregistrat, în numai 24 de ore, aproape 95% din cantitatea lunară de precipitații, spun meteorologii.

Deși ploaia s-a potolit, numeroase drumuri au rămas închise și mai multe orașe din provincia Columbia Britanică sunt inundate. Portul Vancouver, cel mai mare din Canada, a fost nevoit să suspende accesul feroviar din cauza inundațiilor și a alunecărilor de teren, iar transporturile de alimente, combustibil și alte mărfuri au fost oprite.

Iar într-un oraș aflat la 300 de kilometri nord-est de Vancouver, au fost evacuați 7 mii de oameni. Echipele de salvatori caută mai multe persoane date dispărute și se tem că ar mai putea fi și alte victime, după ce, pe o autostradă afectată de alunecări de teren, au descoperit corpul neînsuflețit al unei femei.

Meteorologii spun că nu au nicio îndoială că furtuna care a paralizat vestul Canadei este legată de schimbările climatice. În timpul verii, aceeași provincie a fost afectată de temperaturi record și incendii care au provocat moartea a peste 500 de oameni.

Sursa foto: Twitter / Brendan May

Citește și: Rădăuți: Două din cele trei școli care funcționau fizic au trecut în sistem online din cauza lipsei de căldură | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.