Confidenţialitate

Rădăuți: Două din cele trei școli care funcționau fizic au trecut în sistem online din cauza lipsei de căldură | AUDIO

Două din cele trei școli care funcționau în format fizic în municipiul Rădăuți au trecut la învățământul online. Măsura a fost luată nu ca urmare a apariției unor cazuri de COVID în rândul elevilor sau dascălilor, ci pentru că în acest oraș din județul Suceava furnizarea căldurii este sistată de două zile.

Elevii Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi” și ai Școlii Gimnazială „Mihai Eminescu” din Rădăuți au trecut începând de astăzi la învățământul de la distanță. Decizia de a reveni la predarea în sistem online a fost luată de consiliile de administrație marți seară. În cele două școli învață aproape 2.000 de elevi, iar aceștia vor reveni în bănci abia după reluarea furnizării energiei termice care a fost sistată în cursul zilei de luni.

O a treia unitate de învățământ unde orele se derulau cu prezența fizică este Școala Gimnazială „Bogdan Vodă”. În acest caz, conducerea școlii a decis ca elevii să vină în continuare în clase, în condițiile în care temperatura din clădire nu a coborât încă sub 20 de grade Celsius.

Municipiul Rădăuți a rămas fără căldură și apă caldă în urmă cu două zile după ce firma care furnizează gaz metan pentru centrala termică a orașului a decis să sisteze livrările.

Măsura a fost luată ca urmare a datoriilor mari acumulate de Servicii Comunale, societatea care distribuie agentul termic în sistem centralizat. Ca urmare, peste 4.000 de familii au rămas fără căldură și apă caldă, în aceeași situație fiind și 13 instituții publice, dar și peste 100 de agenți economici.

Autor: Alexandru Neagu

Sursa foto: Pixabay

Citește și: Un angajat DNA a fost reținut pentru 24 de ore pentru luare de mită | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.