Confidenţialitate

Campionul David Popovici, la vârsta majoratului | VIDEO

Înotătorul David Popovici a împlinit, joi, vârsta majoratului.

Născut la 15 septembrie 2004, sportivul este noua vedetă a natației.

În 2022, David Popovici a cucerit 13 medalii la cele patru mari competiţii la care a participat. 11 dintre ele au fost de aur.

Elevul antrenorului Adrian Rădulescu a reușit „dubla de aur” la Mondialele de seniori, impunându-se în probele de 100 şi 200 m liber.

“S-a născut în România și a uimit o lume întreagă. Privit cu respect de toți adversarii și urmărit cu admirație de toată planeta, David Popovici – un adevărat fenomen al înotului și al sportului mondial – atinge azi vârsta majoratului.

Un adevărat campion, un sportiv senzațional și un om de o calitate remarcabilă, David Popovici își serbează azi ziua de naștere.

Campion european și mondial de juniori în probele de 100 m și 200 m liber, campion european și mondial de seniori în probele de 100 m și 200 m liber și deținător al recordului mondial de seniori în proba de 100 m liber, David împlinește azi frumoasa vârstă de 18 ani.

La mulți ani, David!

Îți mulțumim pentru toate bucuriile pe care ni le-ai adus, pentru toate emoțiile pe care ni le-ai generat, pentru toate nopțile albe în care ți-am ținut pumnii și abia așteptăm să aplaudăm următoarele tale succese!”, a scris Federația Română de Natație (FRNPM) pe Facebook.