Emmanuel Macron, primit de Vladimir Putin înaintea finalei CM de fotbal

Preşedintele francez Emmanuel Macron, care se va deplasa la Moscova pentru a asista la finala Cupei Mondiale la fotbal, va fi primit duminică la Kremlin de omologul său rus, Vladimir Putin, a anunţat preşedinţa rusă.

Preşedintele Putin ‘va discuta duminică cu preşedinţii ţărilor care s-au calificat în finala Cupei Mondiale 2018′, a declarat pentru presă Iuri Uşakov, consilier al Kremlinului, notează Agerpres.

Putin va avea ‘întâlniri separate’ la Kremlin cu preşedintele francez Emmanuel Macron şi cu preşedinta croată Kolinda Grabar-Kitarovic.

Potrivit Palatului Elysée, întâlnirea Macron-Putin a fost decisă marţi seară, într-o scurtă discuţie telefonică avută de cei doi lideri după semifinala Franţa-Belgia, pe care Macron a urmărit-o la Sankt Petersburg.

Preşedintele francez îl va informa pe omologul său rus despre rezultatele summitului NATO care a avut loc pe 11 şi 12 iulie, la Bruxelles, a mai declarat Iuri Uşakov.

La rândul său, Vladimir Putin va evoca, în timpul întâlnirii cu Macron, summitul pe care îl are programat luni, la Helsinki, cu preşedintele american Donald Trump.

Tot duminică, înaintea finalei în care se vor întâlni echipele Franţei şi Croaţiei, preşedintele Putin se va întâlni cu emirul Qatarului, şeicul Tamim ben Hamad al-Thani, cu premierul ungar Viktor Orban, precum şi cu preşedintele FIFA, Gianni Infantino, şi cu cel al Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach.

În total, 12 şefi de stat, precum şi prim-miniştri şi responsabili de rang înalt străini vor asista la finala de duminică de la Moscova.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS