Campionatul European de volei feminin din 2021 va fi organizat la Cluj

Candidatura României pentru organizarea la Cluj-Napoca a Campionatului European de volei feminin din 2021 a fost acceptată de Confederația Europeană de Volei.

„Am primit hârtia oficială din partea Confederaţiei Europene de Volei în care suntem anunţaţi că ne-a fost acceptată candidatura pentru organizarea turneului final al Campionatului European feminin din 2021. Noi am depus la Ministerul Tineretului şi Sportului răspunsul CEV şi o cerere oficială pentru organizarea Europenelor”, a declarat Gheorghe Vişan, preşedintele Federaţiei Române de Volei.

Acesta speră ca Ministerul Tineretului și Sportului să răspundă cât mai repede solicitării prin care România acceptă condiţiile de organizare a Campionatului European 2021.

„Acum noi aşteptăm să primim un răspuns cât mai repede de la Ministerul Tineretului și Sportului, pentru că hârtia prin care ministerul acceptă condiţiile trebuie trimisă înapoi la CEV. Condiţiile care trebuie îndeplinite sunt acceptabile pentru România, este ceva normal. Trebuie să ne mişcăm repede, pentru că la Adunarea Generală a CEV din toamnă trebuie să prezentăm un clip video cu oraşul Cluj-Napoca, precum şi sala şi hotelurile în care vor fi cazate delegaţiile celor 6 ţări”, a explicat Vişan.

Preşedintele Confederaţiei Europene de Volei, Aleksandar Boricic, s-a aflat săptămâna trecută la Bucureşti unde s-a întâlnit cu reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului, ai Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi FRV.

În cadrul discuţiilor, acesta şi-a exprimat susţinerea pentru organizarea în România a unei grupe din cadrul CE 2021.

La rândul său, ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, a afirmat că sprijină organizarea turneului final în România.

Campionatul European de volei feminin din 2021 ar urma să fie organizat în patru ţări, România, Serbia, Croaţia şi Bulgaria.

Grupa din România, alcătuită din 6 echipe naţionale, se va disputa la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

România a mai organizat Campionatul European în 1963, când obţinea medalia de aur la masculin şi cea de bronz la feminin.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS