Campionatul European de Gimnastică va avea loc la Cluj. Construcția Sălii Polivalente din București nu a început nici până acum

România va fi gazda Europenelor de Gimnastică din 2017, însă competiția nu va avea loc la București, așa cum se stabilise inițial, ci la Cluj.

Motivul: noua Sală Polivalentă din Capitală nu va fi gata până în aprilie 2017.       Lucrările nu au început nici până acum, motiv pentru care organizatorii au decis să se orienteze spre alt oraș.

Sala Polivalentă din Cluj a fost inaugurată oficial, în octombrie anul trecut, după o investiţie de 70 de milioane de lei.

 

Candidatura României pentru organizarea Campionatelor Europene din 2017 a fost depusă în decembrie 2013.

La începutul acestui an, Uniunea Europeană a Gimnasticii a decis ca țara noastră să fie gazda competiției, în viitoarea Sală Polivalentă din București.

Numai că lucrările la această sală nu au început nici până acum. Federația Română de Gimnastică s-a văzut obligată să caute o altă soluție – spune președintele acestui for, Adrian Stoica.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Sala Polivalentă din Cluj are totuși un minus – mai spune Adrian Stoica.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Autoritățile promiteau că noua Sală Polivalentă de la București, din complexul sportiv Lia Manoliu, ar urma să aibă 12 mii de locuri. Construcția însă nu a fost nici măcar începută.

În schimb, Sala Polivalentă din Cluj are o capacitate de până la 10 mii de locuri și este omologată pentru baschet, volei şi handbal, dar poate găzdui și competiţii internaţionale de box, arte marţiale, gimnastică sau tenis de câmp.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS