Campionatul de fotbal al Greciei, suspendat de guvernul elen

Noul scandal în care este implicată echipa lui Răzvan Lucescu, PAOK Salonic, a dus la suspendarea campionatului Greciei.

Guvernul elen a luat această decizie după ce s-a consultat cu reprezentanții UEFA. Meciurile din prima ligă a Greciei nu se vor mai juca pînă cînd nu va fi stabilit un nou cadru, convenit de toată lumea – a precizat secretarul de stat Georgios Vasiliadis.

Derbyul de la Salonic dintre PAOK și liderul AEK Atena a fost suspendat duminică seară după ce arbitrul a anulat, pentru un ofsaid, golul cu care ex-stelistul Varela a marcat pentru 1-0 în favoarea gazdelor în minutul 90. Președintele lui PAOK, Ivan Savvidis, a intrat pe teren cu un pistol la brîu, însoțit de mai multe gărzi de corp, și l-ar fi amenințat cu moartea pe centralul partidei, după care a cerut echipei să iasă de pe teren.

Golul a fost în cele din urmă validat dar meciul nu s-a mai reluat pentru ultimele lui minute, deoarece jucătorii lui AEK au refuzat să mai revină de la vestiare, pe motiv că se temeau pentru securitatea lor. Pe lîngă suspendarea campionatului elen, incidentele de la Salonic ar putea duce și la retrogradarea echipei lui Răzvan Lucescu.

De asemenea, poliția elenă a emis un mandat de arestare pe numele lui Ivan Savvidis. PAOK s-a mai confruntat cu incidente în acest sezon – a pierdut 0-3 la “masa verde” meciul cu Olympiakos Pireu, după ce antrenorul rivalei a fost lovit în față cu o rolă de hîrtie, chiar înainte de startul partidei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS