Confidenţialitate

Campionatele europene: Gimnaștii au început antrenamentele în Sala Polivalentă din Cluj

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca este pregătită de Campionatul European de gimnastică, ce începe miercuri și se încheie pe 23 aprilie. Azi și mâine au loc antrenamentele oficiale.

Preşedintele Federației de Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat pentru News.ro, că pentru amenajarea Sălii Polivalente din Cluj au muncit zeci de specialişti din ţară şi străinătate câte 14 ore pe zi, timp de două săptămâni.

Au fost şi situaţii neprevăzute de care ne-am lovit, întotdeauna se ivesc, iar dacă nu ai mai organizat la acest nivel nu le poţi şti pe toate. De exemplu, sonorizarea sălii este prevăzută înspre public, dar la gimnastică nu poate fi aşa, e nevoie să se audă totul în spaţiul de concurs, la nivelul podiumurilor cu aparate. La sol trebuie să fie auzită muzica în primul rând de gimnaste. Aşa că, am apelat la specialişti în sonorizare, recomandaţi de cei de la sală, pentru a rezolva problema, iar acum este foarte bine”, a explicat preşedintele preşedintele Federației de Gimnastică, care speră că va fi un succes, Campionatul European de gimnastică organizat la Cluj.

10 gimnaști români participă la Campionatul European de gimnastică de la Cluj

România va fi reprezentată la această ediţie a CE individuale de:

Cătălina Ponor

Larisa Iordache

Olivia Cîmpian

Ioana Crişan

Marian Drăgulescu

Cristian Băţagă

Andrei Ursache

Robert Ghiuzan

Laurenţiu Nistor 

Vlad Cotuna

Obiectivul este de câştigare a 2-3 medalii.

Despre cei 10 gimnaşti români participanţi la CE de la Cluj, Adrian Stoica spune că sunt hotărâţi să dea tot ce au mai bun. ”Nu doresc să fac comentarii despre stadiul lor de pregătire din acest moment, cred că asta pot estima antrenorii lor cel mai bine. Ce pot spune însă este că sunt determinaţi să facă tot ce pot mai bine, să dea tot ce au mai bun, mai ales că sunt în faţa propriilor fani”.

Programul competiției

La competiţia de la Cluj-Napoca vor participa 274 de gimnaşti din 37 de ţări (168 gimnaşti şi 106 gimnaste), alături de aproape 450 de antrenori, medici, arbitri, oficiali.

CE din luna aprilie revin în România la exact 60 de ani de la prima ediţie a competiţiei feminine, care s-a desfăşurat la Sala Floreasca, iar pe atunci se numea Cupa Europei.

Luni şi marţi sunt programate antrenamentele oficiale la Sala Polivalentă din Cluj, iar miercuri va începe competiţia, cu calificările masculine, urmate joi de cele feminine. Vineri se vor decerna primele medalii, în urma finalelor la individual-compus, feminin şi masculin, iar sâmbătă şi duminică sunt programate finalele pe aparate, de asemenea la ambele categorii.

La ultima ediţie a CE individuale, în 2015 (Montpellier), gimnaştii români au cucerit două medalii: Marius Berbecar – argint la paralele şi Andreea Munteanu – aur la bârnă.