Campioana Cristina Neagu: Staţi în casă, oameni buni!

Căpitan al naţionalei de handbal feminin şi al echipei CSM Bucureşti, Cristina Neagu a lansat, sâmbătă, un apel online în contextul răspândirii noul coronavirus.

”Din păcate, mulţi dintre noi încă nu realizează gravitatea acestui virus şi se plimbă nestingheriţi pe străzi. Staţi în casă, oameni buni, acesta e modul în care ne protejăm pe noi şi pe cei dragi nouă! Aveţi grijă de voi!”, a scris campioana.

Grupul de Comunicare Strategică anunță, sâmbătă, că numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a urcat la 367 în România.

Sunt 59 de noi îmbolnăviri. 52 de cazuri sunt considerate vindecate.

Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între un an și 74 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 14 pacienți, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.207 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 55.198 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.915 de teste, din care 40 în unități medicale private.

Secretar de stat în ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru spune că nu prezintă simptome peste 60% dintre pacienţii testaţi pozitiv la nivel național cu noul coronavirus.

„Cam 60-70% [dintre infectați – n.r] sunt asimptomatici sau au simptome bruște. Ceilalți sunt cu o simptomatologie de o anumită intensitate. 14 sunt în Terapie Intensivă. 3 dintre ei sunt în stare mai gravă, fără un suport ventilator în acest moment. Lipsa simptomatologiei înseamnă și o vindecare mai rapidă și completă. Asimptomatici mai pot fi și cei neidentificați, aceia pot fi cei care transmit [virusul – n.r]”, a declarat oficialul MS la Europa FM.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS